BELGRAD - SIRBİSTAN


Vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeler arasında bulunan Sırbistan’ın başkenti Belgrad hem doğası ile hem de gece hayatıyla ünlü bir yer. Ayrıca gerçekten yeme-içme oldukça ucuz.

Görülmesi Gereken Yerler: Cumhuriyet Meydanı (Republic Square), Kalemegdan, Aziz Sava Katedrali, Ruzica Kilisesi, Nikola Tesla Müzesi, Sırbistan Ulusal Müzesi, Etnografya Müzesi, meşhur café ve dükkanlarıyla ünlü Knez Milailova Caddesi, tavernalarıyla adını duyuran Skadarlija Mahallesi, Taşmeydan Parkı, Karageorge Anıtı ve Katedrali, Savamala Bölgesi, Nova Grad (Yeni Belgrad) ve Zemun Bölgesi görülmesi gereken yerlerden…

Ne Yenir: Sırp mutfağı Türk mutfağına çok benziyor. Gerçekten çok lezzetli ve çok da ucuz. Sırp kebabı olarak bilinen Cevapi (Cici Cevabi) mutlaka yenmeli (bizim İnegöl Köftemize çok benziyor), yemeklerden sonra ikram edilen Türk kahvesi de denenmeli. Sırp Salatası ve Riblja çorbası da geleneksel tatlardan.

Nerede Yenir: Skadarlija (Skadarska) Caddesi birçok restoran ve tavernanın bulunduğu arnavut kaldırımlı bir cadde. Belgrad’da en beğendiğim yerlerden birisi burası oldu. Bu caddedeki en ünlü restoran ise Dva Jelena (The Two Deer Restaurant). Canlı yerel müzik eşliğinde meze ve leziz yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Ama önceden mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Sırbistan’da geleneksel yemekler sunan ve akşam müzikli eğlenceleri olan restoranlara “kafana” deniyor. Question Mark, Belgrad’ın en eski “kafana”larından biriymiş. Diğer alternatifler Šešir Moj, Tri Sesira. Balık sevenler için ise Zemun bölgesinde bulunan Sava nehri manzaralı Saran Balık Restoranı’na mutlaka gidilmeli. Ayrıca Hotel Moskva’ya gidip meşhur pastalardan da tatmalısınız.

Gelelim gece hayatına :)

Dediğim gibi Belgrad gece hayatıyla ün yapmış bir şehir. Çoğu insanlar da özellikle “erkekler” :) sabahın ilk ışıklarına kadar süren gece hayatının tadını çıkarmak için bu şehre geliyor. Birçok Avrupalı ülkesine kıyasla içki fiyatları da oldukça uygun. 

Bunlardan en ünlüsü Mr. Stefan Braun. Kime sorarsanız sorun ilk olarak herkes buraya gitmenizi söylüyor. Ama %80 erkek ağırlıklı  olduğunu söylemek gerek o nedenle kız kıza gitmek pek iyi bir öneri olmayabilir. :) Bir diğer seçenek ise Tilt. Electro House çalan klupte bu videoda da gördüğünüz gibi arada canlı performansa da şahit oluyorsunuz. Mekanlar yazlık ve kışlık olarak ikiye ayrılıyor. 

Kışlık mekanlarda en iyiler; Tilt, Mr. Stefan Braun, Brankow, Square, Bank, Tube Club, Dragstor, Beton.

Yazlık mekanlar ise şöyle; 20/44, Freestyler, Club 94, River, HotMess, Lasta, Shake n Shake, Terassa Lounge ve Sound. 

Klüplerin güncel bilgilerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


Nasıl Gidilir: İstanbul’dan direkt olarak THY ve Pegasus Hava Yolları ile Belgrad’a uçabilirsiniz.

Yorumlar