VERONA - İTALYA


Efsane aşıklar Romeo ve Juliet’in şehri olarak tanınan Verona İtalya’nın en şirin şehirlerinden bir tanesi. UNESCO’nun Dünya Mirasları listesinde yer alan Verona İtalya’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden bir tanesi. Verona’ya gitmişken şehirden trenle 20 dakika uzaklıktaki İtalya’nın en büyük gölü Garda'yı da gezi planına ekleyebilirsiniz. 


Görülmesi Gereken Yerler: Arena di Verona, Casa di Giuletta (Juliet’in balkonu), Piazza Bra, Arena, Piazza Erbe ve Piazza dei Signori, Teatro Romano, Pietra Köprüsü, Castelvecchio, Scaligero Köprüsü, Tarihi San Fermo Kilisesi, Sant’Anastasia Kilisesi 


Ne Yenir: Şarap, Makarna, Risotto, Pizza, Lazanya, Dondurma, Mısır unu ve permesan peyniriyle fırında veya kızartılarak hazırlanan Polenta, Vanilaylı ve pudra şekerli kek Pandoro, gnocchi, çam fıstığı ve kıyılmış cevizle hazırlanan kek Castagnaccio, Spritz 


Nerede Yenir: Bra meydanındaki restoranları deneyebilirsiniz. Trattoria adındaki yerler ise ayaküstü bir şeyler atıştırmak için tercih edilebilir. Oglen yemegi icin arena manzarali Le Cantine de L'Arena veya Ristorante Rubiani, Akşam yemeği için Trattoria Al Pompiere, Locandi 4 Cuochi, Michelin yıldızlı La Calandre veya Ristorante II Descohos, Casa Perbellini, Cangrande Ristorante, Geleneksel İtalyan lezzetleri için Osteria al Duca veya Mele e Pere, şarabın birçok çeşidini bulabileceğiniz Bottega del Vino, Verona’nın en güzel manzarasına sahip restoranlarından Teodorico Re’ye gidebilirsiniz. 


Nasıl Gidilir: Verona’ya gitmek için İstanbul’dan direkt olarak Venedik’e uçup oradan trenle veya arabayla yaklaşık 1 saatte Verona’nın şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar