MİLANO - İTALYA 


Tam bir alışveriş cenneti olan Milano İtalya’nın en gözde şehirlerinden bir tanesi. Duomo Meydanı ve katedraliyle de ünlü olan bu şehirde modayı, lezzeti ve eğlenceyi bir arada bulacaksınız. 


Görülmesi Gereken Yerler: Duomo Katedrali ve Meydanı, görkemli opera salonu Teatro Alla Scala, tarihi alışveriş merkezi Galleria Vittoria Emanuele II ve La Rinascente alışveriş merkezi, Santa Maria delle Grazie Manastırı, Sforza Kalesi, Navigli Bölgesi ve Milano’nun en eski yerleşim alanlarından biri olan Brera Bölgesi’ndeki café, restoran ve barlar mutlaka gezilmeli. 


En Ünlü Alışveriş Caddeleri: Via Montenapoleone (en lüks alışveriş caddesi), Vi Della Spiga, Via Torino, Via Verri, Corso Venezia, Corso Di Porta Ticinese, Corso Vittorio Emanuele II, Via Santo Spirito, Via San Adrea, Corso Beunos Aires, Corso Como 


Mutlaka Yapılması Gerekenler: Alişveriş caddelerinde gezmek, Santa Maria delle Grazie kilisesi içinde Leonardo da Vinci’nin Last Supper (Son Akşam Yemeği) tablosunu görmek, en güzel café ve restoranlarda İtalyan’ların happy hour’u olarak adlandırılan Aperitivo saatlerine katılmak ve Milano’nun en ünlü kokteylleri Bellini, Aperol ve Negroni’yi denemek, La Scala’da opera izlemek, Duomo Kilisesi’nin en tepesine çıkmak (tabii biraz yorucu oluyor.)


Gelelim Milano'daki lezzetlere 🍝🍕🍸 


Ne Yenir: Pizza, Makarna, Lazanya, Risotto, Tiramisu (mutlaka yenmeli), Dondurma gibi bilinen tatların yanında; Mozerella peyniri ve domatesle yapılan İtalyan pişisi Panzerotti’yi, dana eti ve sebzeyle hazırlanan Ossobuca yemeğini, mısır unu ve permesan peyniriyle kızartılarak hazırlanan Polenta’yı, Sicilya’ya ait bir tatlı olan Cannolo’yu mutlaka deneyin. 


Nerede Yenir: Akşam yemeği için Emporio Armani Caffè, Paper Moon, Tano Passami l'Olio, Home Restaurant, Bagutta, U Barba, Seta, Contraste, II Luogo di Aimo e Nadia ve Aromando. Öğlen yemeği için Galleria Vittoria Emanuele’nin içindeki restoranlar tercih edilebilir. Lazanyaları ve tiramisuları bir harika veya Navigli Bölgesi’ndeki Pizzeria La Fabbrica’daki leziz pizzaların tadına bakabilirsiniz. Bir diğer pizzacı önerisi ise La Tradizionale. 


İtalyanca’da ‘dondurma’ anlamına gelen ‘gelato’ların en iyileri Cioccolatitaliani, Gelateria Odeon, Grom, Shockolat, Il Massimo del Gelato, La Gelateria della Musica, Gelateria Porta Romana (Vegan dondurmacısı), dondurmalarını meşhur gül şekliyle sunan Amorino’da yiyebilirsiniz. 


Nasıl Gidilir: İstanbul’dan direkt uçuş düzenleyen Türk Hava Yolları, Pegasus Airlines ve Atlas Global ile Milano’ya gidebilirsiniz. 

Yorumlar