KAZABLANKA - FAS

1942 yılında çekilen Casablanca filmindeki Rick’s Cafe ile ünlü olan Kazablanka şehrindeyiz! Rick’s Cafe orijinalliğinden hiçbir şey kaybetmemiş ve filmde kullanılan bar ve piyano hala aynı yerinde ve hala aynı müzikler çalıyor. O nedenle Kazablanka’da ilk durağınız burası olmalı!

Görülmesi Gereken Yerler: Hassan II Camii, Corniche (burası İzmir’in Kordon’una benzetilen yer ve birçok cafe restoranın da bulunduğu yer), Ancienne Medina (Eski Pazar), Quartier Habous (Yeni Çarşı), Muhammed V Bulvarı, Anfa Bölgesi, Morocco Mall (bu avm’de çok da görülecek bir şey yok aslında bizim alışveriş merkezleri tabiki de çok daha güzel), şehrin en lüks bölgesi olan ve Hyatt Regency Oteli’nin de bulunduğu bölge Place des Nations Unies, şehrin en büyük parkı Parc de La Ligue Arabe,
Notre Dame de Lourdes Kilisesi, Kazablanka Katedrali (Cathedrale Sacré-Coeur)ve birçok plajın yan yana sıralandığı yerde olan Miami Plaj'ı görmeniz gereken yerler arasında…

Ne yenir: Fas Mutfağı genel olarak Türk mutfağına çok benzemektedir. Couscous (kuskus), bstilla (güvercin etiyle yapılan bir hamur işi), harira (sebzeli çorba) Kazablanka’ya özgü başlıca önemli yemekler arasındadır. En ünlü yemeği ise Türk Mutfağı’nda sahanı andıran ‘Tajin’ (Tagine)’dir. Tajin aslında güvece benzer kaba verilen isimdir fakat et, tavuk, balık gibi yiyecekler bu kabın içerisinde çeşitli sebzelerle pişirildiği için bu adı almıştır.

Nerede Yenir: Rick’s Cafe hem yemekleri hem de servisiyle gerçekten mükemmel, manzarası müthiş olan La Cabestan ve La Fibule, geleneksel Fas yemekleri için La Basmane, Restaurant La Bavaroise, Fransız tatlar sunan ve çok güzel bir bahçesi olan Le Rouget de l’Isle ve  Le Relais de Paris önereceğim yerler arasında… En iyi tajini ise ünlü restoran Al-Mounia’da yiyebilirsiniz.

Gece Hayatı: Kazablanka’da pek fazla gece hayatı yok şehirde yaşayanlar daha çok kapalı partiler düzenliyorlarmış. Ama size ünlü Rick’s Cafe’de yemeğinizi yedikten sonra gece klübü olarak önerebileceğim yer La Cabestan olabilir. Burası hem müziğiyle hem de ambiyansıyla ilginizi çekecektir. Burası da oradan çektiğim bir fotoğraf. Manzarası bir harika.

Kenzi Tower Hotel'in panoramik barı Sky 28’in de manzarası müthiş. Tüm Kazablanka ayaklarınız altında. Ama eğer bir DJ çıkmıyorsa eğlencelik pek bir şey yok. Bunun dışında gece klübü olarak Squat Club, Hyatt Regency'nin içerisinde bulunan Black House Disco, Sheraton’nun içindeki Caesar's Night Club ve Le Carre Rouge Club'ı önerebilirim.

Yorumlar