MADRİD - İSPANYA

Sanat dendiğinde akla ilk gelen şehirlerden biri olan Madrid’de Picasso, Goya ve El Greco gibi dünyanın en önemli ressamlarının eserlerini görmeye hazır olun.

Görülmesi Gereken Yerler:  Plaza Mayor, Buen Retiro Parkı, Madrid Operası, Valzquez ve Goya'nın eserlerinin yer aldığı Prado Müzesi, Picasso’nun eserlerinin yer aldığı Reina Sofia Müzesi, Lazaro Galdiano Müzesi, Thysseen Bornemisza Müzesi, Madrid Kraliyet Sarayı, Milli Kütüphane, Madrid’in ana caddesi Metropolis Binası’nın da bulunduğu Calle de Alcala, Plaza de Cibeles ve ünlü Cibeles Çeşmesini görmelisiniz.

Deniz ürünleri  ve tapas seviyorsanız Madrid sizin için doğru adres. Ama sabah acıktıysanız bile sakın erkenden sokağa çıkmayın çünkü burada cafeler ve restoranlar sabahları geç açılıyor özellikle de hafta sonları…

Madrid’de Ne Yenir: Tapas, Paella, Bocadillo de Calamares (kalamar sandviç), Cocido Madrileno (Sebzeli nohut), Huevos Rotos, Pincho de Tortilla (Patatesli Tortilla veya İspanyol omleti)

Nerede Yenir: İspanyol geleneksel yemeği yemek isteyenler mutlaka En güzel Paella’yı Plaza Mayor’da yer alan şık restoranlardan birinde, en güzel tapaslar ise için Mercado San Miguel, Casa Lucas, Tempranillo, La Concha, La Perejila ve La Camarilla’yı tercih edebilirsiniz.. Kahvaltı için La Gringa, Mama Framboise’yi öğlen yemeği için Café Oliver’i, brunch için Santo’yu öneririm.  

Akşam yemeği için ise; Ramon Freixa Madrid, Lamucca, Dstage, Santceloni, La Candela Restò, Maitia, Casa Benigna, La Manduca de Azagra, La Tragantúa Restaurant iyi seçenekler arasında…  

Bocadillo de Calamares olarak adlandırılan kalamar sandviçi Casa Labra veya Casa Revuelta’da yiyebilirsiniz. Görünüşü tulumba tatlısına benzeyen Churros’in en güzelini San Gines’de tadabilirsiniz.

Madrid’de gece hayatına gelince bizim Taksim Meydanımız gibi (gerçi bu artık mazide kaldı ama) onların buluşma mekanı Puerto del Sol adlı meydan. Sol Meydanına yakın ana caddelerden biri olan Gran Via (ki Madrid’in en lüks caddelerinden biridir) akşam saatlerinde oldukça hareketli oluyor. En lük gece klüpleri de burada zaten. Burada önce lüks cafe-bar’larda gece öncesi bir drink alıp daha sonra da aşağıda önereceğim klüplerden birine geçebilirsiniz.

Gece hayatına gelince önereceğim gece klüpleri şöyle; Elektronik müzik sevenler için Demode’yi öneririm.  Madrid’in en güzel gece kulübü T Club Pacha’ya da mutlaka gitmelisiniz. Teatro Kapital, Joy Eslava, Stardust diğer popüler klüpler arasında… Salsa yapmayı seviyorsanız Torero ve Tropical House önerebilirim. Lüks bir gece klubü arıyorsanız Gabana 1800 tam size göre. Dekorasyonuyla farklılık gösteren El Fabuloso ise yine görmeniz gereken barlardan biri. 

Birçok Pub ve barların bulunduğu Santa Barbara Meydanında da size güzel gelen mekanlara girebilirsiniz.

Puerto del Sol’dan başlayıp Plaza de Santa Ana ve Huertas’a uzanan yol boyunca birçok Irısh Pub ve şehre özgü Tapas Barlarını da görebilirsiniz. Pub seviyorsanız Why Not’ı da tercih edebilirsiniz.

Gay town olarak Chueca bölgesinde ise şık ve güzel mekanlara rastlayabilirsiniz.

Rock ve alternatif müzik dinlemeyi seven gençlerin takıldığı Malasana bölgesi ise başka bir alternatif.

İspanya denince akla gelen ilk sözcüklerden biridir Flamenko.Madrid’teki en iyi Flamenko Gösterisini Cafe de Chinitas Flamenco Club veya Corral de la Moreria'da izleyebilirsiniz.


Nasıl Gidilir: Madrid’e olarak THY veya Pegasus Airlines ile direkt uçabilirsiniz.

Yorumlar