MARAKEŞ - FAS

Fas'ın en otantik şehri Marakeş sizi tam anlamıyla farklı bir dünyaya götürecek. Eskiyle yeninin harmanlandığı mistik şehirde sokaklar arasında gezerken kendinizi büyülü dünyanın akışına bırakın ve şehrin güzelliklerini keşfedin. 

Görülmesi Gereken Yerler: Menara Bahçeleri, Koutoubia Camisi, Bahia Palace, seyyar satıcıları, yılan oynatıcıları, dövmeciler ve falcıların bulunduğu meydan Djemaa El Fna, Medina sokakları, Souks (Pazarlar), Saadian Mezarları, Ali Bin Yusuf Medresesi, şehrin modern yüzü Gueliz ve şehrin en lüks noktası Mohammed V Caddesi, Fransız ressam Jaacques Majorelle'nin dizayn ettiği ve Fransız tasarımcı Yves Saint Laurent'in mezarı olarak kabul edilen Jardin Majorelle mutlaka görülmesi gereken yerler arasında... Tabii buranın içindeki cafeye de uğramayı sakın unutmayın!  

Ne Yenir: Kazablanka'da da olduğu gibi buranın da yine en meşhur yemeği Tajine. Onların Mechoui (Mivşi) diye adlandırdıkları tandır da burada çok yenilen yemeklerden biri. Çarşıların içinde sıra sıra dizilmiş tandırcıları görebilirsiniz. Kuskus da yine meşhur yemeklerinden bir tanesi. 

Nerede Yenir: Yerel yemekler tatmak istiyorum diyorsanız Djeema El Fna Meydanı'ndaki restoranlardan birini tercih edebilirsiniz. Bunlardan biri Le Marrakchi... Eğer Dünya mutfağı arıyorsanız lüks otellerin içindeki restoranları öneririm. Hivernage bölgesi en lüks otellerin bulunduğu bölge. Marakeş lüks otel ve hizmet konusunda gerçekten çok başarılı. Çin yemekleri sevenler için Savoy Le Grand Hotel'in yanında yer alan Buddha Bar da hem yemekleriyle hem de ambiyansıyla güzel bir seçenek olabilir. Red House, Azar, Les Jardins de Le Medina, La Trattoria, Gastro MK, La Maison Arabe, La Table du Palais ve dans gösterisinin de bulunduğu Comptoir Darna diğer seçenekler arasında...

Gece Hayatı için size üç yer tavsiye edeceğim. Bunun dışındakiler sizi pek mutlu etmeyecektir çünkü. Gece Klübü olarak en iyisi 555 olmakla beraber bir diğer alternatif Theatro Gece Klubüne gidilebilir. Canlı müzik tercih edenler ise Marakeş'in en güzel otellerinden biri olan Sofitel'in içindeki So Lounge'ta keyifli dakikalar geçirebilir. Yazın da Nikki Beach'in iyi olduğunu duydum fakat yazın gitmediğim için kesin bir şey söyleyemiyorum. 

Nasıl Gidilir: Marakeş'e direkt uçuş bulunmuyor. Bu nedenle THY veya Royal Air Maroc Havayolları ile Kazablanka'ya uçup oradan özel transferle veya araba kiralayarak Marakeş'e geçebilirsiniz. 



Yorumlar