GHENT - BELÇİKA


Belçika'nin en güzel şehirlerinden Ghent! Tam bir Ortaçağ kenti olan Ghent'e bayılacaksınız!


Görülmesi Gereken Yerler: St. Bavo Katedrali, St. Nicholas Katedrali, St. Michael Kilisesi ve Köprüsü , Gravensteen Kalesi, Stadeljik Müzesi, Ghent Tasarım Müzesi, Gravensteen Kalesi, Belfry - Çan Kulesi,
Graslei and Korenlei, Korenmarkt, Patershol, Kouter, Graffiti Street (Werregarenstraat). Gece ise Grasburg Köprüsü üzerinden St. Michael Kilisesi’nin ışıklandırılmış siluetini mutlaka görmelisiniz. 


Ne Yenir: Belçika’ya özgü leziz waffle çeşitleri, Belçika usulü Midye, Belçika’nın binbir çeşit Biraları, adım başı görebileceğiniz çikolata dükkanlarından (Van Hecke bunlardan bir tanesi) Belçika çikotalaları, Tarçınlı çörek Mastel deneyebileceğiniz tatlar arasında… 


Nerede Yenir: Kahvaltı için Julie’s House (en iyisi), Simon Says, Gust, Le Pain; Waffle için Chez Albert; Öğlen yemeği için De Orchidee veya Superette; Hamburger sevenler için Ellis Gourmet Burger; Istakoz yemek isteyenler için The House of Eliott; birbirinden farklı Belçika Biralarını denemek isteyenler için Café De Dulle Griet ve Het Waterhuis aan de Bierkant; İstiridye yemek isteyenler için Brasserie Pakhuis. 


Akşam yemeği için alternatifler ise Leie Nehri manzarası ile Het Groot Vleeshuis, Geleneksel Belçika tatlarını deneyimleyebileceğiniz Belga Queen, Michelin yıldızlı restoran C-Jean, şehrin en popüler restoranlarından Volta, Flaman tapaslarını tadacağınız De Vitrine. 


Ne Alınır: Belçika’nın yerel lezzetlerinin satıldığı Eski Pazar Groot Vleeshuis’e ve Cuma-Cumartesi günleri kurulan Vrijdagmarkt’a uğrayabilirsiniz. 


Nasıl Gidilir: Gent’e direkt uçuş yok. THY veya Pegasus ile Brüksel’e uçup oradan trenle 1 saatte, arabayla yaklaşık 50 dakikada Gent’e ulaşabilirsiniz.

Yorumlar