HALLSTATT - SALZBURG 

Dünya üzerinde Cennet’ten bir parça mı görmek istiyorsunuz? O zaman hemen bir Hallstatt seyahati organize edin ve Unesco dünya mirasları listesinde yer alan ve göl kenarına kurulmuş bu masalsı kasabada kendinizi kaybedin. Hallstatt gezinizi planlarken içeriğini Salzburg ve Hallstatt olarak belirleyebileceğiniz 4-5 cennetsi gün inanın doğa ve sanata olan ihtiyaçlarınızı okşayacak. Sanatı ve huzuru Salzburg’da, doğayı, sakinliği ve görsel şöleni de Salzburg’dan yola çıkarak ulaşacağınız Hallstatt kasabasında yeniden keşfedeceksiniz. Fotoğraf makinelerinizi hazırlayın ve bu masal alemini deneyimlemek için “birkaç saatte gezersiniz” diyenlere asla kulak asmayın. En az 1 gece konaklayarak bu görsel şölene ve mis gibi doğaya uyanmayı kim istemez ki?

Buraya nasıl ulaşacağınızı merak ediyorsanız, Salzburg şehir merkezinden, Salzburg Haubtbahnof tren istasyonunun önünden kalkan 150 numaralı otobüs ile yaklaşık 1,5 saat sürecek bir yolculuğun ardından son durak olan Bad Ischl tren istasyonunda inerek, Hallstatt yönüne giden trenlere binmeniz gerekecek. Ardından da minik bir vapur yolculuğu sizi bekliyor olacak bu masal diyarına ulaşmak için. Otobüs-tren-vapur şeklindeki bu kısa seyahatte fotoğraf makinalarınızı hep açık tutmak isteyeceksiniz.

Hallstatt’ta en çok yapmak isteyeceğinz şeyler, her köşesinde fotoğraf çekmek olacak. Bu mükemmel doğada çektiğiniz her karenin birer sanat eseriymişcesine pozlanacağından emin olun ve fotoğrafları daha sonra görüntülerken “bunları ben mi çektim ya” şaşkınlığına hazır olun. Bu masal köyünde yapabileceğiniz diğer aktiviteler arasında “Salt mines” denilen tuz madenlerini gezmek yer alabilir. Finiküler sistemi yardımıyla çıkacağınız “Skywalk” gözlem noktasında kasabayı kuş bakışı gözlemleyebilir ya da üşenmeyip kendiniz yürüyerek tepelere tırmanabilirsiniz. Kasabanın ara sokaklarında yürüyerek kaybolmayı bekleyebilir, deneyimlediğiniz fotoğrafların tadını çıkarabilirsiniz.

“Catholic Church” kilisesini ve bahçesinde yer alan 1200 adet kafatasından oluşan kafatası mezarlığını mutlaka görmelisiniz. Görmeyi isteyebileceğiniz diğer bir yapı ise Halstatt’ın meşhur fotoğraflarına konu olan “Evangelical Church”. 1785 yılında ibadet merkezi olarak açılan bu yapı, kasabanın tam merkezinde yer almakta. Yapılacakar arasında Hallstatt Market Square’de gezmek ve büyüleyici manzarayı izleyebileceğiniz cafe restoranlarda vakit geçirmek yeralabilir. Ayrıca göl kenarındaki banklarda meşhur Hallstatt biranızı arkadaşlarınızla yudumlayabilirsiniz.


Bu kasabadan dönmeyi hiç istemeyecek ve bu rüya hiç bitmesin diyeceksiniz!

Hallstatt'a gitmek için Türk Hava Yolları ile direkt Salzburg'a uçup 1,5 saatlik yolculuğun ardından köye ulaşabilirsiniz. 

Yorumlar