PARİS – FRANSA

Bugün Sevgililer Günü olduğuna göre Avrupa’nın en romantik şehirlerinden biri olan Paris’i yazmayı uygun gördüm. Sizce de doğru bir seçim değil mi?

Görülmesi Gereken Yerler: Paris’in simgesi Eyfel Kulesi, şehrin kalbinin attığı nokta Şanzelize Caddesi, dünyanın en büyük müzelerinden biri olan ve mutlaka görülmesi gereken Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Paris’in en ünlü anıtı Zafer Takı, Sacre-Coeur Bazilikası, Versay Sarayı, Pantheon, Lüksemburg Bahçesi, Paris Yeraltı Mezarları, Jim Morrison ve Oscar Wilde gibi ünlü isimlerin mezarlarının bulunduğu Père-Lachaise Mezarlığı, Concorde Meydanı, Charles de Gaulle Meydanı, St. Germain Bölgesi, Sen Nehri, Orsay Müzesi, şehrin en ünlü alışveriş merkezleri Galeries La Fayette ve Printemps, çok turistik olmayan ama görülmesi gereken alışveriş merkezlerinden biri Le Bon Marché, Ressamlar Tepesi olarak adlandırılan Montmartre, içinde restoranların da bulunğu kapalı pazar Marché des Enfants Rouges, Paris’in en elit bölgesi Le Marais’de yemek ve alışveriş için Paris’in en güzel ve ilginç semtlerinden bir tanesi. Ve tabii ki çocuklar gibi eğleneceğiniz Disneyland ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Ne Yenir: Kruvasan, Café de Paris soslu antrikot ve patates kızartması (favorim), ördek konfit, kaz ciğeri, soğan çorbası, salyangoz; jambon, yumurta ve eritilmiş peynirle hazırlanan tost Croque Monsieur, peynir ve şarap çeşitleri, makaron, Crème Brulee, Fransız ekmeği baget ve çikolatalı ekmek Pain au Chocolat.

Nerede Yenir: En iyi Café de Paris soslu anktrikotu nerede yerim derseniz size Le Relais de l'Entrecote derim gerçekten inanılmaz lezzetli ama kapıda sıra beklemeniz gerektiğini de önceden söylemeliyim. Makaronu ise tabii ki Laduree’den yemeniz gerekiyor ve yine burada da yine uzun kuyruklar göreceksiniz. Meşhur ‘confit de canard’ yani ördek budunu Restaurant La Fontaine’de, salyangozu Chez Camille’de, soğan çorbasını ise Les gourmands de Notre Dame’de denemelisiniz. Sabah kahvaltınızı St Germain’de bulunan ünlü Café du Flore’deki leziz kruvasanlarla yapmanızı öneririm. Buradaki kahvaltıdan sonra yine Paris’in en meşhur kafelerinden Des Magots’da kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Öğlen yemeğinizi L'Avenue Restaurant veya Le Fumoir’de yiyebilirsiniz. Montmartre’deki La Mere Catherine Restoran da öğlen için iyi bir seçim olabilir. Akşam yemeği için ise Paris’in en ünlü ve en şık restoranlarından müthiş gökyüzü ambiyansıyla Kong’u, saray dekorasyonuna sahip Le Meurice’yi veya Pierre Gagnaire’yi tercih edebilirsiniz.

Gece hayatı: Paris’in gece kulüpleri ağırlıkla Şanzelize Caddesi’nde ve Bastille bölgesinde yer alan Rue de Lappe Caddesi’nde yer almakta. Bunların en ünlüleri Queen Club, Wanderlust, Concrete ve White Room.

Paris’in en ünlü kabaresi Moulin Rouge için ise önceden mutlaka rezervasyon yapmalısınız.

Nasıl Gidilir: Paris’e THY, Pegasus, Atlasglobal, Onur Air ve Air France İstanbul’dan direkt uçuşlar düzenlemektedir.

Yorumlar