VİYANA - AVUSTURYA 


Avusturya’nın başkenti ve en büyük şehri Viyana’da sanata, tarihe ve klasik müziğe doyacaksınız. Dünyanın Klasik Müzik başkenti olarak anılan şehir opera sevenler için de bir numaralı tercih olmalı ve tabii bir de kahve tutkunlarının!

Görülmesi Gereken Yerler: Aziz Stephan Katedrali, Hofsburg Sarayı, Belvedere Sarayı, Schonbrunn Sarayı, Saray Bahçeleri, Schonbrunn Hayvanat Bahçesi, Viyana’nın en ünlü caddesi Kartner Strasse, ve en işlek caddelerinden biri olan Mariahilfer Caddesi, Karl Meydanı ve Kilisesi, Müzeler bölgesi diye adlandırılan Museumsquarter, Leopold Müzesi, Albertina Müzesi, Graben Caddesi, Veba Sütunu, Opera Binası, Belediye Binası, Naturhistorisches Museum (Doğa Tarihi Müzesi), Kunsthistorisches Museum (Sanat Tarihi Müzesi), Nasch Market

Viyana’da değişik bir yapı görmek istiyorsanız Avusturyalı sanatçı Friedensreich Hundertwasser ile Mimar Josef Krawina tarafından yapılan Hundertwasser Evi’ni görmelisiniz.

Ne Yenir: Apfelsturdel, Schnitzel ve patates salatası, meşhur çikolatalı pasta Sachertorte, ünlü Melange kahvesi ve son olarak elma ve yaban turpu sos ile servis edilen Tafelspitz.

Nerede Yenir: Demel Pastanesi’nden bir Apfelsturdel yemeniz şart. En iyi Sacher Torte’yi tatlıyla aynı adı taşıyan Sacher Hotel’de yiyebilirsiniz. Yanında Melange kahvesini de içmeyi unutmayın! Schnitzel için ilk sırada Figlmuller yer alıyor. Diğer alternatifler Die Schone Perle, Huth ve Silberwirt Restaurant olabilir. Şık bir akşam yemeği için Joma’yı, kahvaltı için de Figar veya Ulrich’i, öğlen yemeği için de Leopold Café’yi öneririm.

Viyana ayrıca kahve evleri ile de ünlenmiş bir şehir. Bunların en meşhurları Julius Meinl am Graben, Café Central, Café Mozart, Café Schwarzenberg, Café Imperial, Café Museum, Café Landtmann, Café Hawelka, Café Sperl, Café Prückel, Café Braunerhof ve Schönbrunn bahçesinde yer alan Meierei Schönbrunn.

Gece Hayatına gelince Travel Shack, 1010, Puff, 25Hours Hotel’in Roof Barı, Das Loft Bar, gece klübü olarak Passage ve Volksgarten iyi seçenekler arasında

Nasıl Gidilir: İstanbul’dan direkt uçuş düzenleyen Türk Hava Yolları ve Pegasus Airlines ile Viyana’ya gidebilirsiniz.






Yorumlar